Hoppa till innehåll
OBS! BUTIKEN UPPHÖR. OBS!
- OBS! BUTIKEN UPPHÖR. OBS! -

Köpvillkor och GDPR

Detta är gällande villkor som kund hos BrewGoat ®. Gällande företag se köplagen 1990:931.

Du är viktig för oss som kund och vi vet hur viktigt det är för dig att vi inte delar dina uppgifter till tredje part. Vi skyddar dina uppgifter och överför inte, eller delar dessa på några villkor.

Vi följer svensk lag och god affärssed och utgår från att hålla alla våra kunder nöjda.
Följande villkor gäller från och med 2019-04-01.

Produkter och garantier

Alla produkter som säljs i butiken ska vara förenliga med svensk lagstiftning. 

Konsumentköplagen är gällande och lämnar 6 månaders garanti på alla produkter. I de fall tillverkarna lämnar längre garantier, t ex 1 år, gäller givetvis denna längre garantitid. Produktgarantin gäller dock inte vid olyckshändelse, onormal användning eller underlåtenhet att följa skötsel- och serviceanvisningar. 

Ångerrätt

Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har konsumenter i Sverige ångerrätt i 14 dagar. Ångerrätten gäller dock inte alltid.

Humle
Malt och andra spannmål
Maltextrakt
Jäst
Jästnäring och andra tillsatser med utgångsdatum
Vin- och ölsatser
Övriga livsmedel som honung och råkaffe
Tidningar

De ovan nämnda omfattas inte av ångerrätten.

Vid nyttjande av ångerrätten betalar konsumenten returfrakten. Kostnaden för returfrakten ligger i fas med vad konsumenten betalade för den ursprungliga frakten. 

Om varan i fråga är oanvänd och lämnas tillbaka i oförändrat skick betalas hela kostnaden för varan tillbaka till konsumenten. Är varan använd och har ett förändrat skick, avgör värdet av produkten i förändrat skick hur mycket konsumenten ska få tillbaka av den totala kostnaden. 

Vid nyttjande av ångerrätt skall konsumenten kontakta BrewGoat® inom 14 dagar från leveransdagen. Därefter skall varan skickas tillbaka till vår adress:
BrewGoat AB, Roslagsstoppet 1, Bakom Sibylla, 18696 Brottby.

Byte av vara

Eventuella byten av varor behandlas som nyttjande av ångerrätten. För att enklast byta en vara kontaktar konsumenten säljaren på bryggeri@brewgoat.se.

Skada vid transport till köpare

Vi packar varorna omsorgsfullt så att transportskador inte skall uppstå.
Men om en transportskada uppstår, så meddela oss snarast. Reklamation skall ske direkt av konsument. Om synlig skada finns så ska transportbolaget anteckna detta. Meddela innan varan skickas i retur.

Om du ej löser ut din försändelse från oss

Om konsumenten inte hämtar ut försändelsen så att den går i retur till oss tillkommer en avgift på 255 kronor för att täcka våra extra kostnader för hanteringen. Vill konsumenten ha sina varor skickade igen tillkommer även en ny fraktavgift, motsvarande den fraktkostnad som konsumenten betalade för vid första sändningen. Vill konsumenten få pengarna tillbaka istället för att mottaga varorna så kommer vissa varor (se lista under Ångerrätt) samt fraktkostnader att exkluderas från det beloppet. 

Pre-order

Vissa varor erbjuds till försäljning innan de faktiskt nått vårt lager, dessa varor informeras om tydligt. Med pre-order menas att man betalar för sin vara när man bokar den, motsvarande ex om man köper en flygbiljett eller bokar en konsertbiljett. Man betalar för sin vara i förväg, och när varan kommer till vårt lager skickas den till kunden skyndsamt.
Ångerrätten för varan enligt distansköplagen börjar inte räknas förrän man som kund mottagit varan. Övriga villkor enligt ovan gäller.

Tvister

Om tvist uppstår mellan konsument och säljare rekommenderar vi att man vänder sig till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer de allmänna rekommendationer som utfärdas av Konsumentverket.

Återbetalning

Återbetalning sker inom 14 dagar från att konsumenten häver köpet eller reklamerar varan förutsatt att vi tagit emot varan eller fått bevis på återsändande. Undantag gäller om vi inte mottagit varan eller bevis på återsändande, då gäller 14 dagar från och med att vi tar emot varan.

Betalsätt

Betalningsmetoder som används ses i varukorgen.

Priser

Priserna som visas är i SEK om inte annat är överenskommet innan order. Frakt tillkommer efter vikt och är baserade på vårt avtal med fraktbolag.

Varor kan hämtas fritt från vårt lager efter att orderbekännelse mottagits och inom våra öppettider.

Vid försäljning till momsregistrerade företag inom EU-länder dras svensk moms av från priserna. Ett giltigt VAT-nummer krävs för detta. 

Frakter

Frakter sker med olika operatörer på marknaden. Tiden för leverans kan variera mellan vikt/skrymmande och fraktsätt. Vi avser att skicka vara så fort den är packad. Eget fraktbolag kan anlitas och upplockning av vara skall då ske i samråd med BrewGoat® och anlitat fraktbolag.

Integritetspolicy

Alla uppgifter som hanteras av oss omfattas av dataskyddsförordningen.

Kontakt:

BrewGoat®
Centralvägen 15
184 32 Åkersberga

Telefon 0722 08 69 22

bryggeri@brewgoat.se

Organisationsnummer: 556832-6101

VAT: SE55683261011