Hoppa till innehåll
OBS! BUTIKEN UPPHÖR. OBS!
- OBS! BUTIKEN UPPHÖR. OBS! -
Livebryggnignen den 4 april

Livebryggnignen den 4 april

Lördagen den 4 april arrangerade BrewGoat® den andra gemensamma distansbryggningen från våra lokaler på Roslagsstoppet. Alla var välkomna att antingen dyka upp och delta på plats, eller vara med via internet och brygga öl tillsammans med oss. Vi bryggde Mr Evils Black Cruzade – Cascadian Dark Ale, en sk BIPA från DrHans Brewery.

Pär, Micke och Brewtools 80PRO

Bryggningen sköttes av DrHans, Micke och Jocke med god assistans av Pär som brygger under namnet Bryggfästets bryggeri i Åkersberga. Vi hade tur med vädret även denna gång även om långärmat var att föredra. Självklart bryggde vi även denna gång med en Brewtools 80PRO.

Den här gången vände vi oss mot den nordamerikanska västkusten för att hitta rötterna för denna moderna öl från området Cascadia. Cascadia består av de västra delarna av det kanadensiska territoriet British Columbia och de amerikanska delstaterna Washington, Oregon och norra delarna av Kalifornien, dvs allt väster om den mäktiga vulkaniska Cascade-bergskedjan. Tack vare att bergen till största del är mycket branta med tämligen höga toppar på över 4000 möh, och närheten till norra Stilla havet – så kan det snöa kopiösa mängder under en vinter.

Cascadias inofficiella flagga (inte helt olik Jämtlands)

Cascadian Dark Ale (CDA, Black IPA, American Black Ale, officiellt American Style Black Ale) godkändes som egen stil 2010 och bryggs med rostad malt med kaffe- eller choklad-övertoner och humle med citrussmaker (ofta Cascade-humle).

Andra humlen går i

Något som vi uppskattade riktigt mycket var att det var mångdubbelt fler som bryggde gemensamt med oss på distans den här gången än vid första träffen. Det tar vi som ett kvitto på att även detta var ett uppskattat och lyckat event, både vid våra lokaler på Roslagsstoppet och ute i landet. Vi tycker det är otroligt trevligt att kunna knyta ihop nya kontakter mellan vana och blivande hemma-bryggare i Sverige.

Ni är alla varmt välkomna att brygga med oss på nytt nu på lördag 4 april kl 10, då vi brygger en tjeckisk pils i form av Czech it Out.

Föregående artikel Distansbryggningen 25 april
Nästa artikel Live-bryggningen den 28 mars

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

Nödvändiga fält