Hoppa till innehåll
OBS! BUTIKEN UPPHÖR. OBS!
- OBS! BUTIKEN UPPHÖR. OBS! -
Live-bryggningen den 28 mars

Live-bryggningen den 28 mars

Lördagen den 28 mars arrangerade BrewGoat® en gemensam distansbryggning från våra lokaler på Roslagsstoppet

Ölbryggning utanför butiken vid Roslagsstoppet 28 marsAlla var välkomna att dyka upp och delta på plats, eller vara med via internet och brygga öl tillsammans med oss. Vi bryggde DrHans Session NEIPA.

Vi möttes av ett fantastiskt vårväder på lördagsmorgonen och man kunde stundtals stå i bara kortärmarna under förmiddagens solsken. Framåt lunchtid började dock nordanvinden göra sig påmind, och när solen gick i moln blev det riktigt kylslaget ute på stenläggningen och gruset. För att inte tappa ännu mer värme genom locket tillverkade vi en lockisolering i lysgul neopren till vårt bryggverk Brewtools 80PRO.

Egentillverkad lockisolering i lysgul neopren till Brewtools 80PRO

Bryggningen sköttes av DrHans och Micke samt assisterades av Jocke. Brygden fick smak av amerikansk östkust, New England är ju den mest nordöstra regionen i USA och inkluderar delstaterna nordost om New York - Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut och Rhode Island. Regionen är känd för sitt koloniala arv, kustremsan mot Nordatlanten, sina varierande årstider och en bergskedja som liknar vad vi har i Sverige med en högsta topp på lite dryga 1900 möh.

En NEIPA eller en New England India Pale Ale som förkortningen står för, är enkelt förklarat för våra nya förmågor en typ av amerikansk IPA som har en intensiv, tropisk fruktig humlearom och smak med låg beska. En NEIPA ska vara "torrhumlad", dvs att man tillsätter humle efter koket för att göra ölet starkt humlearomatisk. Det tillsammans med jästval och en maltnota med högre mängd protein ger generellt en disig öl med mjuka toner, lite krämig tropisk sötma till skillnad mot West Coast IPAs som kännetecknas av klassiska bittra, saftiga citrus-smaker. NEIPA har därför även kommit att kallas för anti-IPA också.

Eventet blev en lyckad kick-off av våra nya lokaler vid Roslagsstoppet. Flera vana och blivande bryggare mötte upp oss på plats och många deltagare sågs koppla upp sig mot internetlänken för att delta en kortare eller längre stund på distans. Riktigt trevligt att kunna knyta ihop lite nya kontakter mellan hemmabryggare i Sverige.

Föregående artikel Livebryggnignen den 4 april

Kommentarer

Joakim - februari 2, 2021

Riktigt roligt event att deltagit på.

Lämna en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

Nödvändiga fält